Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ротор Вадя, користувач 1ua
Вадя Ротор
Тема: Образ Богоматері на стіні нашої церкви

Ще одне запитання, яке найчастіше турбує людей: чому це явлення сталося саме у вас? Можливо, тому, що наша громада особливо набожна. Віряни люблять свій храм, їздять по святих місцях. Явлення ікони Божої Матері показало, наскільки вони прагнули цього. Для них немов відкрилось джерело цілющої води.

І дуже часто розповідають із тихою радістю, що, приклонившись до Матінки Божої, відчувають особливе цмиротворення, спокій, легкість. Тому що образ ніжний і лагідний. А поруч Господь зобразив мирних ягнят і голуба. Тож будемо сподіватися на ласку та Покров Матінки нашої, Цариці Небесної.

Але ворогу людському, дияволу, не подобається, що біля церкви збираються люди, які, може, ніколи б і не переступали поріг церкви, і звичайно, є такі ним підбурені, які переконують, що нема ніякого образу і взагалі все це вигадки.

Та це й не дивно: коли Ісус Христос воскрес, люди також не вірили.

Отже, молімося за них, просімо в Господа прощення за свої гріхи та дякуймо за Його безмірну ласку. Прославляймо Святу Трійцю, матір Божу та усіх святих, і Господь благословить нас та поверне наше життя в найкращому напрямку. Амінь.

(текст Л.Лотоцького)

11 грудня 2009

Ротор Вадя, користувач 1ua
Вадя Ротор
Тема: Образ Богоматері на стіні нашої церкви

Згодом виявилося, що цей образ є на фото дворічної давності. Але Господь іще незволив його нам явити. Всі думали, що просто плями сирості виступили на стінах храму. І лише тоді, коли вирішили зафарбувати їх, Мати Божа явила Свій образ, щоб ми його не знищили фарбами.

З великої любові та вдячності, в четвер собором священиків перед новоявленою іконо Божої Матері був відправлений урочистий акафіст із водосвяттям. Щирими серцями всі молилися за долю України, за здоров'я та добробут нашому народу, за дощ, якого так зачекалась пересохла земля... І в п'ятницю Небо тричі зіслало щедрий благодатний дощ.

Правда, серед людей оселився певний острах: чи на добро це? Стан моралі в суспільстві плачевний, і всі розуміють, що кара цілком можлива. Люди згадують, що перед війною, перед голодом також часто ікони з'являлись, та люди не каялись, насміхалися з Бога і пожинали гіркі плоди.

А ось у Біблії читаємо, як до міста Ніневії Господь послав пророка Іону, щоб попередити про наближення кари Господньої. Люди відгукнулись на призив до народу: розкаялись, постили, молились... і минуло їх нещастя.

Тому маємо розуміти, що так жити ми далі не можемо. Події останніх часів змушують нас замислитись: чи правильно ми живемо? Зрозуміймо це на такому прикладі: у нас у всіх є годинники, але разом з тим, є головний годинник, за яким усі звіряють час. Якби не було головного годинника, то час давно би збився, і людство б запуталось.

У житті, у нашій поведінці головним годинником є Слово Боже. По ньому звіряймо свої думки і вчинки. Врешті, це не так важко, тому що головними заповідями є: полюби Господа Бога твого усім серцем твоїм і всією душею твоєю. І ближнього твого, як самого себе. І ще, як хочеш, щоб ставились люди до тебе, так само стався до них і ти.

11 грудня 2009

Ротор Вадя, користувач 1ua
Вадя Ротор
Тема: Образ Богоматері на стіні нашої церкви
Престол Кривоозерської Православної церкви, на стіні якої з'явився образ Богоматері, освячений в честь Різдва Богородиці.

У ході ремонту церкви її настоятель, о.Леонід Лотоцький, планував зафарбувати плями, які виступили на штукатурці, і зібрались це робити одразу після Трійці. А напередодні цього свята парафіянці церкви приснився сон, що в церкві з'явилась нова ікона зі словами 'Прийди і приклонись'.

І ось настало свято Пресвятої Трійці. На урочистій літургії у переповненому храмі якось особливо звучав прокімен 'Хто Бог великий як Бог наш. Ти єси Бог, що твориш чудеса'. Віруючі виконували його з хором особливо піднесено і натхненно.

У понеділок, день Святого Духа, церква знову була наповнена парафіянами. На їхнє прохання хор знов урочисто виконав Великий прокімен. 'Ти єси Бог, що твориш чудеса' - врочисто лунало над нашим селищем із динаміків, які озвучували храмові богослужіння.

А під вечір, парафіянка церкви, Антоніна Пожарницька, проходячи біля вхідної церковної брами, глянула на стіну храму і здивовано спинилася - вона побачила образ Богородиці.

Спершу не повірила своїм очам, наступного дня уранці навмисно прийшла пересвідчитись - і ясно, чітко побачила образ.

Цікаво, що настоятелю, о.Леоніду Лотоцькому, тієї ночі наснився сон, що біля церкви дуже багато людей - не в церкві, а саме біля неї. А вже у середу, з 12-ї години дня, до церкви потягнувся потік людей. Зі сльозами благодатної радості та в священному трепеті поклонялися Пресвятій Діві. До пізньої ночі не втихали щирі молитви біля нерукотворного образу.

9 грудня 2009


1


  Закрити  
  Закрити